شرکت حمل و نقل هوایی سلیس رود اروند
حمل و نقل هوایی عبارت است از انتقال و حمل کالا توسط حامل هوایی، که ممکن است بصورت چارتر یا بازرگانی باشد. انتقال چنین محموله هایی از دروازه های حمل و نقل مسافری و تجاری به هر کجا که هواپیماها قادر به پرواز و فرود آمدن باشند، انجام می شود. حمل و نقل هوایی برای اولین بار در سال ۱۹۱۱ برای حمل مراسلات پستی به عنوان محمولهء باری، مورد استفاده قرار گرفته است.
ویژگی های انتقال سریع السیر حمل و نقل هوایی، آن را به عنوان گزینهء باارزشی برای حمل کردن محموله های حساس نسبت به زمان، به تقریباً هر کجای دنیا، مطرح می نماید.واردات از طریق حمل و نقل هوایی همچنین مزیت داشتن سطح بالایی از امنیت نظیر کنترل فرودگاه بر نقل و انتقالات هوایی که بطور جدی مدیریت می شود را ارائه می دهد. حمل و نقل یا باربری هوایی به سرعتی بسیار سریع تر از ۸۰۰ کیلومتر بر ساعت یا ۴۹۷ مایل بر ساعت، برای حرکت نیازمند است. بر اساس پیش بینی حمل و نقل هوایی جهانی بوئینگ ۲۰۱۰/۲۰۲۲ ، بیان شده است که ترافیک حمل ونقل هوایی برای دو دههء آینده تا میزان میانگین سالیانه ۵.۹% رشد خواهد داشت.
درحالیکه از حمل و نقل هوایی همراه با اشکال دیگر باربری نظیر دریایی، قطار و زمینی استفاده می شود، اما این نوع حمل و نقل در ابتدای قرن بیستم بطور گسترده به عنوان یکی از گزینه های اصلی تحویل برای واردات و صادرات مطرح گردیده است.
حمل و نقل هوایی در ۴۰ سال اخیر رشد چشمگیری به عنوان یک صنعت در راستای گسترش بازارها و شبکه های تجاری داشته است، بطوریکه امروزه گزینه ای کارآمد برای حمل و نقل داخلی و بین المللی اطلاق می شود.
حمل هوایی یا دریایی، کدامیک برای ما مناسب تر است؟
قیمت کالا، وزن کالا و رابطه نسبی میان این دو، همچنین میزان اهمیت زمان حمل و وزن کالا از نظر حجمی در تصمیم گیری برای انتخاب نوع حمل و نقل موثر است.
هرچه نسبت ارزش کالا به وزن آن افزایش یابد حمل آن بصورت هوایی مقرون به صرفه تر میباشد. مثلا برای یک دستگاه رایانه همراه که ارزشی در حدود ششصد دلار داشته و وزن تقریبی شش کیلو دارد، این نسبت برابر صد بوده درصورتیکه همین نسبت برای یک عدد کیف دستی حمل همان دستگاه رایانه با ارزش تقریبی بیست دلار و وزن دو کیلو معادل عدد ده میباشد. بطور کلی ارزش کالا نسبت به حجم آن تاثیر به سزایی در استفاده یا عدم استفاده از حمل و نقل هوایی دارد.
درصورتیکه عامل زمان در حمل کالا دارای اهمیت زیادی بوده یا زیان ناشی از تاخیر در رسیدن بار بیشتر از صرفه جویی حاصل از حمل آن به صورت حمل و نقل دریایی باشد حمل کالا بصورت هوایی موجه تر بنظر می رسد. در حمل هوایی برای جبران کرایه بارهای سبک ولی پر حجم قاعده ای وجود دارد که طبق آن هر یک متر مکعب بار باید حداقل ۱۶۷ کیلو وزن داشته باشد در غیر اینصورت عدد ۱۶۷ کیلو را برای آن درنظر میگیرند.